preview image

Resurse ANELIS PLUS 2020

  1. Acasa Universitatea Academic Resurse academice Resurse ANELIS PLUS 2020

Acces Național Electronic la Literatura Științifică pentru Susținerea Sistemului de Cercetare și Educație din România ANELIS PLUS 2020.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

Asociația Universităților, Institutelor de Cercetare-Dezvoltare și Bibliotecilor Centrale Universitare din România – ANELIS PLUS, în calitate de beneficiar, a încheiat cu Ministerul Cercetării și Inovării, în calitate de Organism Intermediar, în numele și pentru Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate (POC), contractul de finanțare pentru proiectul cu codul SMIS 102839.

Obiectivul proiectului este creșterea capacității de CDI a României prin asigurarea accesului cercetătorilor la publicații științifice și baze de date internaționale. Aceasta va duce la creșterea gradului de implicare a mediului de cercetare românesc în rețele de cercetare internaționale specializate, demers major pentru dezvoltarea viitoare a științei și tehnologiei.

Principalele rezultate ale proiectului vor fi:

  • Dezvoltarea unui depozit național de documente științifice, prin achiziția de arhive de reviste și cărți electronice științifice în format electronic, pentru a crea cadrul unei documentări exhaustive;
  • Asigurarea accesului comunității științifice din România la resurse electronice științifice (baze de date/platforme de reviste științifice în text integral și baze de date bibliografice și bibliometrice), în scopul susținerii cercetării, inovării și stimulării producției științifice la nivel național.
Informații utile

Pentru detalii privind proiectul accesați site-ul ANELIS PLUS 2020

Pentru informații suplimentare privind resursele abonate de instituție și condițiile de acces accesați și site-ul Bibliotecii Centrale a ASE

This site is registered on wpml.org as a development site.