preview image

Resurse video

 1. Acasa Comunicare Mass Media Resurse video

Film de prezentare – Academia de Studii Economice din București

Academia de Studii Economice din București – film istoric

Imnul ASE

Noua echipă managerială a ASE

Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae ISTUDOR, a desemnat și prezentat spre consultare, membrilor Senatului ASE, echipa sa de prorectori pentru mandatul 2024 – 2029, cu următoarea componență:

 • Conf. univ. dr. Ionela COSTICĂ, prorector Activitatea didactică
 • Prof. univ. dr. Dorel PARASCHIV, prorector Relațiile cu mediul economico-social și viața studențească
 • Prof. univ. dr. Paul POCATILU, prorector Dezvoltarea infrastructurii informaționale și logistică
 • Prof. univ. dr. Constantin Marius PROFIROIU, prorector Relațiile Internaționale
 • Prof. univ. dr. Alina DIMA, prorector Cercetarea științifică, dezvoltare și inovare
 • Prof. univ. dr. Nicu MARCU, prorector Managementul economico-financiar
 • Prof. univ. dr. Dan Gabriel DUMITRESCU, prorector Managementul resurselor umane și fondurilor europene

Felicitări și mult succes întregii echipe!

Rectorul ASE – Premiul de Excelență în conducerea academică

Marți, 23 ianuarie 2024, Rectorului ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, i-a fost decernat Premiul de Excelență în conducerea academică în cadrul evenimentului „Un singur gând: România”, ediția a IV-a a Galei Excelenței „Împreună protejăm România”. Evenimentul a avut loc la Palatul Regal și a fost organizat cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române. În cadrul evenimentului au fost premiate personalități care s-au evidențiat prin modele de bună practică, soluții și idei de depășire a multiplelor crize din ultimii ani, din următoarele domenii: apărare națională, diplomație, energie, medical, industrie, agricultură, educație și cercetare, social, finanțe, cultură și sport, antreprenoriat, digitalizare și securitate cibernetică, construcții și infrastructură, transporturi. Evenimentul a fost organizat de Grupul de Presă MediaUno, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Institutul Național de Statistică și Asociația MediaUno.

Academia de Studii Economice din București – 110 ani de excelență academică (1913-2023)

„Este o onoare să ne bucurăm împreună de împlinirea a 110 ani de la înființarea primei și celei mai performante universități de profil economic și administrație publică din România. Ne mândrim cu această vârstă, pentru că ea este oglinda luminoasă a eforturilor depuse de zecile de generații de cadre didactice și de cei peste 320 000 de absolvenți, care au slujit onest țara, dezvoltarea ei, dinamica progresului și a bunăstării oamenilor ei.” – prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE.

Intervenție prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector ASE

7 noiembrie 2023 – Intervenția Rectorului ASE, prof. univ. dr. Nicolae ISTUDOR, la Conferința CDG „Bugetul și finanțarea României în 2024: la ce să se aștepte economia?”

Președintele Senatului ASE la ZF Live

Marți, 7 noiembrie 2023, prof. univ. dr. Dumitru Miron, președintele Senatului universitar ASE, a fost invitatul ZF Live. Subiectul emisiunii: Care este istoria banilor? Când s-au inventat banii și cum au ajutat schimburile de mărfuri? Care este viitorul banilor?

Reportaj despre cantina Moxa
Reportaj despre cazarea în căminele ASE
Primii pași în viața de student – despre căminele ASE
Conferința „România Inteligentă”, emisiune Antena 3

În data de 17 octombrie a.c., ASE a participat cu 25 de studenți și masteranzi ai Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului la conferința intitulată „România Inteligentă”, moderată de Adrian Ursu de la Antena 3-CNN, cu tema „Implementarea sistemului de garanție-returnare (SGR) drepturi, obligații, educație, cooperare și beneficii”- numit de către experți: „drept cel mai mare proiect de economie circulară din România”. La dezbatere, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Mircea Fechet, a adus mulțumiri Academiei de Studii Economice din București pentru studiul realizat în 2019, ce a avut un rol definitoriu pentru realizarea politicii publice SGR din România ce a condus la apariția RETURO – „societate not for profit” ce va gestiona “Sistemul de Garanție, Returnare” ce vizează ambalajele de unică folosință de tip PeT, aluminiu, sticlă care va funcționa în România de la 1 decembrie 2023.

Tony Murphy, Președintele Curții de Conturi Europene, la ASE, 10 octombrie 2023

În data de 10 octombrie a.c., în Aula Magna, a avut loc evenimentul “În dialog cu Tony Murphy – Președintele Curții de Conturi Europene”. Acesta a avut întâlniri cu prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, prof. univ. dr. Dorel Mihai Paraschiv, prorector ASE pentru Relații cu mediul economico-social și viața studențească și Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României. Cu prilejul acestui eveniment, studenții au avut oportunitatea de a adresa întrebări, de a învăța din experiența vastă a domnului Tony Murphy și de a se inspira în perspectiva unei cariere în domeniul contabilității și auditului la nivel european.

Inaugurarea amfiteatrului BVB (2101)

În data de 3 octombrie 2023, ASE a inaugurat Amfiteatrul Bursa de Valori Bucureşti (BVB) – amfiteatrul 2101, o sală de peste 150 de locuri care a fost modernizată şi dotată de BVB. Cu o investiție de aproximativ 80.000 de euro, amfiteatrul din clădirea Virgil Madgearu oferă studenților și profesorilor un spațiu modern pentru desfășurarea activităților didactice. La eveniment au participat Rectorul ASE – prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Președintele Senatului Universitar al ASE – prof. univ. dr. Dumitru Miron, Președintele BVB – Radu Hanga, Directorul general BVB – Adrian Tănase, cât și alți reprezentanți BVB și ASE implicați în proiect.

Deschiderea anului universitar 2023-2024

ASE începe anul universitar 2023-2024 cu un număr record de peste 10.000 de boboci la programele universitare de licență, masterat și doctorat. Argumentul cel mai puternic al calității prezenței ASE pe piața serviciilor universitare din România îl constituie interesul de care se bucură universitatea în rândul candidaților din învățământul preuniversitar, dar și al celor la programele universitare de masterat și doctorat.

ASE 110 ani de Excelență Academică

Eveniment de gală „110 ani de Excelență Academică”, Ateneul Român, 5 aprilie 2023.

Expozitia Quilts, Alexandra Filotti

18 mai 2023 – vernisajul expoziției de tapiserii Quilts a Alexandrei Filotti, Muzeul ASE, de la Casa Nanu-Muscel, Piața Romană nr. 7.

ADMITERE 2023 #FiiStudentlaASE!

Înscrieri online:

 • – Licență: 7-14 iulie
 • – Masterat: 20-24 iulie
 • – Doctorat: 10-12 iulie
  La 110 ani de excelență academică, Academia de Studii Economice din București are o comunitate puternică cu peste 25 000 de membri și 350 000 de absolvenți, într-o permanentă adaptare la cerințele economiei de piață, în strânsă legătură cu standardele mediului de afaceri.
Job&Internship Fair 2023, ASE

Numeroase companii de top și actori din mediul de afaceri au fost prezenți la ASE Job&Internship Fair 2023. Evenimentul a avut loc pe data de 3 mai 2023 în clădirea „Ion N. Angelescu” (Piața Romană nr. 6/Str. Căderea Bastiliei nr. 2-10). Târgul de joburi este un instrument important de consolidare a legăturii universității cu mediul de afaceri, care intermediază accesul mai facil pe piața forței de muncă a studenților și absolvenților ASE.

Sabin Bălașa la ASE

Fresca „Geneza” și Fresca „Feerie”, de Sabin Bălașa – sala de lectură „Victor Slăvescu” Biblioteca ASE Culorile folosite la crearea frescelor au un aspect mat, dat de însăşi structura peliculei de culoare şi nu datorat vreunui agent de mătuire. Astfel, pictura este vizibilă din orice unghi, fără apariţia vreunui luciu şi fără ca nuanţele să se modifice, fapt ce permite buna contemplare a operei.  Această tehnică are o rezistenţă deosebită la îmbătrânire.

Pictura murala „Istoria comerţului românesc” din Aula Magna, Palatul ASE

Pictura murală din Aula Magna, denumită Istoria comerţului românesc (sau Istoria negoţului românesc), a fost realizată între anii 1932-1933 de către Cecilia Cuţescu-Storck. Ideea acestei lucrări a aparținut Rectorului Ion Răducanu. Pictura are 100 m², este executată în ulei, pe glet de ipsos. Istoria negoţului „se citeşte” pe o spirală, de sus în jos, pe un perete concav cu o suprafață de 150 m² și reprezintă povestea comerțului de-a lungul veacurilor, pe drumul mării, apoi cu căruțele pe vremea lui Alexandru cel Bun, mai târziu prin târgurile românești și, în cele din urmă, începuturile exportului de cereale și cherestea. În registrul inferior al panoului, care constituie primul plan și totodată scena finală, autoarea înfățișează, la dreapta, o scenă de industrie casnică, prin prezentarea unor țărani ce înmânează scoarțe și cusături românești marinarilor pentru a le duce peste hotare, iar la stânga scene din îndeletniciri precum pescuitul și culesul strugurilor, simbolizând bogăția apelor și a viilor românești. Lucrarea a fost vernisată cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de la înfiinţarea Academiei de Înalte Studii Comerciale şi Industriale din Bucureşti (1933). În anul 2006, Jeremy Howard, după o vizită la Academia de Studii Economice din Bucureşti, a inclus în cartea „East European Art”, din colecţia Oxford History of Art, fotografii şi descrieri (primite de la ASE) ale frescei. În 2022, a avut loc vernisarea picturii murale, după restaurarea sa completă, începută în toamna anului 2021.

Așa s-a construit Palatul ASE

Despre Palatul ASE din Piața Romană nr. 6, București.

Bucharest University of Economic Studies, 2022

Bucharest University of Economic Studies is a research-intensive university that organizes study programs and scientific research in the fields of Economic Sciences, Administrative Sciences, Juridical Sciences, Sociology and Humanities. ASE is considered the most important economic higher education institution from Romania and one of the most renown economic universities in South-Eastern Europe.

ASE 109 – Vivat Academia!

ASE 109 – ADUNAREA FESTIVĂ dedicată zilei ASE, Aula Magna, 6 aprilie 2022 Cea mai bună universitate economică din România împlinește 109 ani de la înființarea sa, prin Decret Regal, la 6 aprilie 1913, cu denumirea inițială de Academia de Înalte Studii Comerciale și Industriale (AISCI).

ASE 109 – Acordarea Titlului Doctor Honoris Causa – Academician prof. univ. dr. Mircea Dumitru

ASE 109 – Acordarea Titlului Doctor Honoris Causa – Academician prof. univ. dr. Mircea Dumitru, 7 aprilie 2022 – Președinte al Secției de Filosofie, Psihologie, Teologie și Pedagogie a Academiei Române; Director al Institutului de Filosofie și Psihologie„Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române; Membru al Academiei Europaea; Profesor universitar doctor, Universitatea din București.

Prof. univ. dr. Nicolae ISTUDOR, Rectorul ASE – Investiți în România, TVR, 5 aprilie 2022

Războiul din Ucraina, oportunitate sau amenințare pentru fermierii români? Interviu cu prof. univ. dr. Nicolae ISTUDOR, Rectorul ASE, despre provocările cu care se confruntă agricultura în contextul actual.

Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, interventie la Digi24, 15.03.2022

Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, intervenție la Digi24 – reluarea activităților didactice în format fizic în campus.

Banii tăi, TVR 1 – invitat prof. univ. dr. Dumitru Miron, Președinte Senat Universitar, ASE

Prof. univ. dr. Dumitru Miron, Președintele Senatului Universitar al ASE, invitat în emisiunea Banii tăi, TVR 1.

„Elevii de astăzi, profesioniștii de mâine”

„Elevii de astăzi, profesioniștii de mâine” – concurs interdisciplinar pe teme economice.

This site is registered on wpml.org as a development site.