preview image

Evenimente – foto, video 2022

  1. Acasa Comunicare Mass Media Evenimente – foto, video 2022
Caravana „Admitere ASE 2023”

In lunile noiembrie si decembrie a.c., ASE a derulat cea de-a 12-a editie a Caravanei „Admitere ASE 2023”. Echipa ASE, formata din reprezentanti ai Serviciului Marketing si Comunicare, cadre didactice si studenti, a vizitat peste 65 de colegii si licee din tara, in urmatoarele localitati: Alexandria, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Craiova, Focsani, Pitesti, Ploiesti, Slatina, Slobozia, Targoviste, Tecuci. In cadrul intalnirilor cu elevii de liceu si profesorii lor, reprezentantii ASE au distribuit materiale informative care sa vina in ajutorul viitorilor candidati la ASE si au prezentat modalitatea de admitere la programele universitare de licenta 2023.

ASE a primit premiul „Educatia” la Targul de carte Gaudeamus

In perioada 7-11 decembrie a.c. a avut loc cea de-a 29-a editie a Targului de Carte Gaudeamus Radio Romania. Sub egida Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Editura ASE a organizat in cadrul targului o serie de evenimente si lansari de carte si a fost rasplatita cu Premiul Educatia, pentru profesionalismul si implicarea permanenta pe care le manifesta in desfasurarea activitatilor culturale. Felicitari Editurii ASE, autorilor, organizatorilor si tuturor celor care au participat la aceasta noua reusita! Vivat Academia!

Gala Excelentei ASE, editia a VI-a

Joi, 8 decembrie a.c., a avut loc, in Aula Magna, Gala Excelentei a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, editia a VI-a, eveniment care a premiat membrii comunitatii noastre universitare (cadre didactice, studenti si personal administrativ) pentru realizarile acestora de ordin stiintific si profesional din ultimul an.

Conferinta semestriala a studentilor ASE cu reprezentantii conducerii universitatii

Joi, 8 decembrie a.c., in Aula Magna, a avut loc Conferinta semestriala a Studentilor cu reprezentantii conducerii universitatii. In cadrul intalnirii s-au discutat principalele probleme intampinate de studenti in aceasta perioada.

Amfiteatrul ROMGAZ din ASE, investitie pentru excelenta in educatie

Pe 7 decembrie a.c., a avut loc la ASE inaugurarea Amfiteatrului ROMGAZ – amfiteatrul 2103 din Cladirea „Virgil Madgearu” renovat si modernizat prin investitia de 300.000 de lei efectuata de ROMGAZ, la initiativa Asociației Studentilor in Economie, Afaceri si Comunicare (ASEAC) – Facultatea de Economie Teoretica si Aplicata. In nou inauguratul amfiteatru se vor desfasura activitati didactice, prelegeri, dezbateri stiintifice, intr-un cadru prietenos, dotat corespunzator si care sa fie adaptat arhitectural, tehnic si social la perioada contemporana.

Targul locurilor de practica

Marti, 6 decembrie, a avut loc, in ASE, Targul locurilor de practica, organizat de Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune in colaborare cu parteneri de top din mediul de afaceri.

Ceremonie de absolvire a primului curs postuniversitar de expert in dezvoltare durabila

In data de 22 noiembrie a.c., in Aula Magna a Palatului ASE, a avut loc festivitatea de absolvire a primei generatii de cursanti ai Programului postuniversitar „Administratie publica pentru dezvoltare durabila, derulat de ASE in parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabila din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Forumul National al Economistilor in Formare

Miercuri, 23 noiembrie a.c., in Aula Magna a Palatului ASE, a avut loc Forumul National al Economistilor in Formare (FNEF) cu tema „Competente pentru viitorii economisti”. Evenimentul este organizat de Asociatia Facultatilor de Economie din Romania (AFER) in cadrul proiectului „Studentii ASE pregatiti pentru provocarile pietei muncii (StudFit4LabourMarket!) cu ocazia „Zilei economistului” si a „Zilei Profesorului de Economie”.

Vizita de documentare in ASE

In perioada 7-12 noiembrie a.c. s-a aflat in ASE, intr-o vizita de documentare, delegatia Academiei de Studii Economice din Moldova, partener strategic al universitatii noastre. Delegatia a fost condusa de prof. univ. Grigore Belostecinic, dr. hab., academician, fost rector ASEM, si a avut in componenta sa colectivul Departamentului de comunicare, orientare in cariera si marketing al universitatii din Chisinau.

Decernarea Titlului de Doctor Honoris Causa Rectorului ASE

Joi, 3 noiembrie a.c., Rectorului ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, i-a fost inmanat titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA al Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, in cadrul Adunarii festive a Senatului Universitar. La eveniment a fost prezent un numeros grup de reprezentanti ai ASE, membri ai Consiliului de Administratie, ai conducerii Senatului Universitar, cadre didactice si studenti, rectori ai unor universitati din tara, alti invitati! Felicitari, Domnule Rector!

Vizita de documentare in ASE

In perioada 7-12 noiembrie a.c. s-a aflat in ASE, intr-o vizita de documentare, delegatia Academiei de Studii Economice din Moldova, partener strategic al universitatii noastre. Delegatia a fost condusa de prof. univ. Grigore Belostecinic, dr. hab., academician, fost rector ASEM, si a avut in componenta sa colectivul Departamentului de comunicare, orientare in cariera si marketing al universitatii din Chisinau.

„100 de idei de business pentru Romania”

In data de 2 noiembrie a.c. a fost lansat proiectul „100 de idei de business pentru Romania”, realizat in parteneriat de catre Academia de Studii Economice din Bucuresti si Penny Romania. Impreuna cu ASE, PENNY analizeaza 100 de oportunitati de dezvoltare a unor afaceri locale din industrii precum agricultura, ambalajele sau produsele cosmetice, pentru a gasi solutii care vor putea oferi romanilor produse 100% romanesti. La festivitatea de lansare, care a avut loc in Aula Magna, au participat Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii rurale – Petre Daea, Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene – Ioan Marcel Bolos, Ministrul Economiei – Florin Spataru, reprezentanti ai mediului de afaceri si alti invitati.

Inaugurare Sala Robert Schumann – Accenture Student Lab

Academia de Studii Economice din Bucuresti si Accenture au inaugurat marti, 25 octombrie a.c., Sala Robert Schumann – Accenture Student Lab, o sala de curs ultramoderna, dupa o investitie de 200.000 de dolari. La festivitate au participat si au luat cuvantul prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, si Gianrodolfo Tonielli, Country Manager Accenture România, reprezentanti ai ASE si Accenture.

Ceremonie de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa

Senatul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, la propunerea conducerii Facultatii de Business si Turism, a conferit marti, 25 octombrie a.c., in Aula Magna, titlul onorific de Doctor Honoris Causa (DHC), Domnului General-locotenent dr. ing. Dumitru Dorin Prunariu, membru de onoare al Academiei Romane, primul si unicul cosmonaut roman.

Deschiderea anului universitar 2022-2023 la ASE

Deschiderea anului universitar 2022-2023 la Academia de Studii Economice din Bucuresti a avut loc pe data de 26 septembrie 2022.

Protocol de colaborare incheiat intre Agentia Nationala Antidrog si ASE

Joi, 15 septembrie a.c., la sediul ASE, a avut loc o intalnire de lucru intre directorul Agentiei Nationale Antidrog (ANA), comisar-sef de politie Georgel-Cristian IVAN, si Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae ISTUDOR, in cadrul careia a fost semnat un protocol de colaborare care stipuleaza realizarea de actiuni comune pana in anul 2026.

Admitere ASE 2022

Desfasurarea concursului de admitere la Academia de Studii Economice din Bucuresti, anul universitar 2022 – 2023.

Lansare de carte, JURNAL DE RECTOR LA CENTENARUL ASE

Joi, 30 iunie a.c., a avut loc, in Aula Magna, lansarea cartii JURNAL DE RECTOR LA CENTENAR ASE, autor prof. univ. dr. Pavel Nastase, rector ASE in perioada 2012-2016, presedinte al Senatului universitar intre 2016-2020, ministru al Educatiei Nationale in 2017.

Forumul economic national – „Modelul economic romanesc in Uniunea Europeana. Romania – Orizont 2040”

Joi, 23 iunie a.c., a avut loc in Aula Magna: Forumul economic national – „Modelul economic romanesc in Uniunea Europeana. Romania – Orizont 2040” organizat de Asociatia pentru Studii si Prognoze Economico-Sociale (ASPES), Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE), Asociatia Generala a Economistilor din Romania (AGER), Asociatia Facultatilor de Economie din Romania (AFER).

Decernarea Titlului de Doctor Honoris Causa Rectorului ASE

Vineri 17 iunie a.c., Senatul Universitar la Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu a conferit cel mai inalt titlu onorific al universitatii, cel de Doctor Honoris Causa, domnului prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, la propunerea Facultatii de Stiinte Economice si Administrative. La festivitate, alaturi de membri ai senatului universitar si invitati de la Sibiu, a fost prezenta o numeroasa delegatie a conducerii ASE. Ceremonia a avut loc in contextul manifestarilor dedicate aniversarii a 175 de ani de existenta a invatamantului superior militar din Romania. Felicitari Rectorului ASE!

Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa, ASE

Senatul ASE, la propunerea conducerii Facultatii de Administrarea Afacerilor – cu predare in limbi straine (FABIZ), a conferit joi, 16 iunie a.c. titlul onorific de Doctor Honoris Causa (DHC), domnului prof. univ. dr. Fabrizio D`Ascenzo, de la Universitatea Sapienza din Roma.

International Conference on Economics and Social Sciences – ICESS 2022

In perioada 16-17 iunie 2022 a avut loc cea de-a 5-a editie a Conferintei universitare a Academiei de Studii Economice din Bucuresti: „International Conference on Economics and Social Sciences – ICESS 2022”, cu tema „Fostering recovery through metaverse business modelling”. Keynote speakers: Radu Vranceanu, ESSEC Business School, Franta, si Bruno Rossignol, European Investment Bank Institute, Luxemburg.

FORUMUL EDUCATIEI FINANCIARE

Autoritatea de Supraveghere Financiara, impreuna cu Academia de Studii Economice din Bucuresti si Asociatia Romana a Bancilor, au organizat joi, 9 iunie 2022, in Aula Magna a Palatului ASE, prima editie a Forumului Educatiei Financiare. Evenimentul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si isi propune sa fie, an de an, un reper in promovarea programelor de educatie financiara si un catalizator al initiativelor in acest domeniu.

Conferinta semestriala a studentilor cu reprezentantii conducerii ASE

Miercuri, 8 iunie a.c., a avut loc in Aula Magna conferinta semestriala a studentilor cu reprezentantii conducerii universitatii. In cadrul intalnirii s-au discutat principalele probleme intampinate de studenti in aceasta perioada.

Starea Natiunii: Nivelul Literatiei Digitale in Romania

Miercuri, 25 mai a.c., Academia de Studii Economice din Bucuresti a fost gazda evenimentului de lansare a primului raport de literatie digitala realizat cu instrumentul Brio – dezvoltat in parteneriat cu UiPath Foundation si BCR- partener de implementare. Prof. univ. dr. Nicolae ISTUDOR, Rectorul ASE, a deschis evenimentul in cadrul caruia universitatea noastra a fost partenera.

Conferinta Centrul de Excelenta in Comert Exterior ASE

Marti, 24 mai a.c., Academia de Studii Economice din Bucuresti a fost gazda conferintei organizata de Centrul de Excelenta in Comert Exterior din ASE, Institutul National de Statistica si Academia Romana.

Ceremonia de acordare a Burselor Regale „Regele Carol I” si „Regina Elisabeta”

In data de 2 mai a.c., in Aula Magna, a avut loc traditionala ceremonie de acordare a Burselor Regale „Regele Carol I” si „Regina Elisabeta”, inmanate de Alteta Sa Regala, Principele Radu al Romaniei, in prezenta conducerii ASE, a cadrelor didactice si a studentilor. Bursa „Regina Elisabeta” a fost castigata de Paula Veringa, studenta in anul III licenta, la Facultatea de Business si Turism, iar Bursa „Regele Carol I” – de Iancu Marian, student in anul III licenta la Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori. Felicitari castigatorilor si mult succes in continuare!

ASE 109 – Sesiunea Stiintifica Studenteasca

Sesiunea Stiintifica Studenteasca s-a desfasurat in format fizic in perioada 7-8 aprilie 2022. S-au inscris 728 studenti cu un numar total de 565 lucrari, din care 511 studenti cu un numar de 404 lucrari la sectiunea licenta si 217 studenti cu un numar de 161 lucrari la sectiunea masterat. Au fost organizate 21 sectiuni pentru licenta si 7 sectiuni pentru masterat, la toate facultatile ASE. La fiecare sectiune s-a acordat cate un premiu I, un premiu II, un premiu III si patru mentiuni. Cuantumul premiilor a fost de 360 lei – premiul I, 285 lei – premiul II, 210 lei – premiul III si 180 de lei – mentiune. Sesiunea Stiintifica Studenteasca, etapa I (faza pe facultati), este cea mai importanta manifestare stiintifica a studentilor ASE.

ASE 109 – FESTIVITATEA DE PREMIERE a Concursului interdisciplinar pe teme economice „ELEVII DE ASTAZI, PROFESIONISTII DE MAINE”, editia a VIII-a

Joi, 7 aprilie a.c., a avut loc festivitatea de premiere a Concursului interdisciplinar pe teme economice „ELEVII DE ASTAZI, PROFESIONISTII DE MAINE”, editia a VIII-a. Lista castigatori.

ASE 109 – Lansari de carte

Joi, 7 aprilie a.c., au avut loc lansari de carte:

Stakeholder Management and Social Responsibility. Concepts, Approaches and Tools in the Covid Context, Editura Routledge, Ovidiu Nicolescu si Ciprian Nicolescu.

Note si insemnari zilnice, vol. IV, (1 ianuarie 1945-6 mai 1950), Victor Slavescu, editie ingrijita si argument de Georgeta Filitti, Editura ASE, Bucuresti, 2021.

ASE 109 – Ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa

Joi, 7 aprilie a.c., a avut loc in Aula Magna a Palatului ASE, ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa Domnului Academician Profesor universitar doctor Mircea DUMITRU, Presedinte al Sectiei de Filosofie, Psihologie, Teologie si Pedagogie a Academiei Romane; Director al Institutului de Filosofie si Psihologie „Constantin Radulescu-Motru” al Academiei Romane; Membru al Academiei Europaea; Profesor universitar doctor, Universitatea din Bucuresti.

ASE 109 – Vernisarea picturii murale ISTORIA NEGOTULUI ROMANESC (restaurata)

Miercuri, 6 aprilie a.c., a avut loc Vernisarea picturii murale ISTORIA NEGOTULUI ROMANESC (restaurata), de Cecilia Cutescu Storck, pictura ce innobileaza Aula Magna a Palatului ASE. Restaurarea picturii murale a fost posibila cu sprijinul One United Properties si a fost coordonata de reputatul specialist, prof. univ. dr. Maria Dumbravician, de la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Departamentul Conservare si Restaurare.

ASE 109 – Decernare diplome titlu onorific „Profesor emerit” unor cadre didactice

Miercuri, 6 aprilie a.c., au fost acordate titlurile onorifice de Profesor Emerit unor cadre didactice ale universitatii noastre (vezi lista).

ASE 109 – Acordare diplome „Meritul universitar Virgil Madgearu”

Miercuri, 6 aprilie a.c., au fost acordate diplomele „Meritul universitar Virgil Madgearu” doamnei prof. univ. dr. Coralia Angelescu si domnului prof. univ. dr. Dinu Vasile.

ASE 109 – ADUNAREA FESTIVA dedicata zilei ASE

Miercuri, 6 aprilie a.c., a avut loc ADUNAREA FESTIVA dedicata zilei ASE, in deschiderea careia au vorbit prof univ dr Nicolae Istudor, Rectorul ASE, prof. univ. dr. Dumitru Miron, presedintele Senatului universitar, prof. univ. dr. Pavel Nastase, fost Rector al ASE si studenta Andra Mecu, presedinte USASE. Vivat Academia!

ASE 109 – Lansare de carte: Gheorghe TASCA „Un economist in misiune diplomatica la Berlin (1930-1932) – memorii si insemnari (1924 – 1949)”

Marti, 5 aprilie a.c., in prezenta Rectorului ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, a avut loc lansarea cartii Gheorghe TASCA „Un economist in misiune diplomatica la Berlin (1930-1932) – memorii si insemnari (1924 – 1949)”.

ASE 109 – Zilele Portilor Deschise la ASE

In perioada 5-7 aprilie a.c., universitatea noastra a organizat Zilele Portilor Deschise la ASE, prilej cu care ne-au vizitat peste 1500 de elevi din colegii si licee atat din Bucuresti, cat si din tara.

ASE 109 – EVENIMENTE – CLUBUL SPORTIV UNIVERSITAR al ASE, Aula Magna

In prezenta Rectorului ASE si a sustinatorilor sportivilor, au fost prezentati campionii nationali din 2022 de la Sah, Volei de plaja si Catchball, toti de la CSU ASE. Evenimentul a avut in centrul atentiei sectia de fitness-culturism care si-a sarbatorit infiintarea oficiala.

ASE 109 – FESTIVITATEA DE DESCHIDERE a Concursului interdisciplinar pe teme economice,

Academia de Studii Economice din Bucuresti, in parteneriat cu Colegiul Economic „A.D. Xenopol” si cu Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din Bucuresti au organizat o serie de competitii in cadrul proiectului „Elevii de astazi, profesionistii de maine” – concurs interdisciplinar pe teme economice, editia a VIII-a, desfasurat in perioada 4-8 aprilie.

ASE 109 – CINSTIM MEMORIA INAINTASILOR NOSTRI

Depunere de flori la mormintele personalitatilor ASE si pios omagiu inaintasilor nostri: Nicolae Xenopol, Nicolae Iorga, Virgil Madgearu, Stanislas Cihoschi, rectorii Gheorghe Dolgu, Paul Bran, Constantin Barbulescu.

International Conference on Business Excellence – ICBE 2022

In perioada 24-26 martie 2022, a avut loc cea de-a 16-a editie a „International Conference on Business Excellence – ICBE 2022” organizata de Societatea pentru Excelenta in Afaceri si Facultatea de Administrarea Afacerilor in Limbi Straine din cadrul ASE, in parteneriat cu Academia Romana, Universitatea din Bucuresti si Universitatea Sapienza din Roma, Italia.

Caravana „Admitere ASE 2022”

In luna martie a.c., ASE a derulat cea de-a 11-a editie a Caravanei „Admitere ASE 2022”. Echipa ASE s-a deplasat in 90 de colegii si licee din tara.

Bine ati revenit in Universitate, dragi studenti!

Luni, 21 martie a.c., s-au reluat activitatile didactice in sistem „fata in fata” pentru toate programele universitare. gi studenti!

Felicitari colegilor care au promovat examenele pentru posturi didactice!

In data de 21 februarie a.c., Biroul Consiliului de Administratie al ASE s-a intalnit cu cele 43 de cadre didactice, care au promovat concursurile pentru ocuparea posturilor didactice in ASE, desfasurate la sfarsitul semestrului I. Dintre acestia, 10 au promovat in functia didactica de profesor universitar, 17 – conferentiar universitar, 9 – lector universitar si 7 – asistent universitar. Rectorul ASE si membri BCA i-au felicitat calduros si le-au urat succes in activitatea didactica si de cercetare si multe impliniri profesionale!

PALATUL ASE ILUMINAT IN PORTOCALIU. Ne alaturam campaniei STOP CANCER!

4 Februarie – WORLD CANCER DAY! ASE se alatura campaniei de lupta impotriva cancerului si de sustinere a persoanelor care au afectiuni oncologice si a familiilor acestora, a eforturilor medicilor si ale oamenilor de stiinta de a gasi cat mai repede cele mai eficiente tratamente pentru ca toti sa castige aceasta lupta cu boala oncologica. Sanatate si respect tuturor!

VIZITA DELEGATIEI CONDUCERII ASE LA UNIVERSITATI DIN TOULOUSE (FRANTA)

In perioada 2-6 februarie a.c., Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, si prof. univ. dr. Constantin Marius Profiroiu, prorector relatii internationale, au efectuat o vizita de lucru la mai multe universitati din Toulouse (Franta).

This site is registered on wpml.org as a development site.