preview image

Evenimente – foto, video 2021

  1. Acasa Comunicare Mass Media Evenimente – foto, video 2021
Semnarea contractului privind reabilitarea integrala a Cladirii Mihai Eminescu

La data de 12 noiembrie a.c. a fost semnat Contractul de realizare a proiectului „Consolidarea, reabilitarea si modernizarea cladirii Mihai Eminescu”. La semnarea contractului au participat: dl. Ministru Attila CSEKE, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei – finantatorul proiectului, dna Manuela Irina Patrascoiu, Presedinte Consiliul de Administratie – Compania Nationala de Investitii (CNI), dl. Daniel PITURLEA, Presedinte & CEO Compania CONCELEX – executantul proiectului, dl. prof. univ. dr. Nicolae ISTUDOR, Rector, Academia de Studii Economice din Bucuresti – beneficiarul investitiei.

CSU ASE – cel mai puternic club de sah din Romania

Clubul Sportiv Universitar ASE este cel mai puternic club de sah din Romania in urma castigarii Superligii! Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, s-a intalnit cu managerul si antrenorul sectiei de sah a clubului, lect. univ. dr. Tiberiu Georgescu, capitanul echipei, studenta Andrada Popa, si lect. univ. dr. Adrian Iacobini, directorul CSU ASE pentru a le adresa felicitarile sale si a discuta perspectivele evolutiei sahistilor nostri in competiile viitoare si a le ura sa fie cei mai buni in continuare!

Delegatie din Egipt in vizita la ASE

In data de 21 septembrie a.c., o delegatie din Egipt, condusa de prof. dr. Ahmed Deya Khamis, Presedinte al Egyptian Academy for Computers, Information and Management Technology din Tanta a avut o intalnire cu prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE si cu membri ai conducerii universitatii noastre. In cadrul vizitei, au fost discutate aspecte de cooperare institutionala si dezvoltarea de schimburi educationale stiintifice si de cercetare in domeniul economic, in cel al managementului si al sistemelor informatice.

Vizita in ASE a E.S. doamna Marrem L.A. Sair, Ambasador Insarcinat cu afaceri a.i. a Ambasadei Libiei

In data de 13 septembrie a.c., prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, impreuna cu prof. univ. dr. Marius Constantin Profiroiu, prorector relatii internationale, a primit vizita E.S. doamna Marrem L.A. Sair, Ambasador Insarcinat cu afaceri a.i. a Ambasadei Libiei. In cadrul intalnirii, au fost discutate aspecte care vizeaza cooperarea ASE cu universitati din Libia.

Felicitari echipei CSU ASE pentru reusitele din cadrul Campionatelor Nationale de sah!

Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, si Biroul Consiliului de Administratie ASE s-au intalnit cu membrii echipelor de seniori de sah si i-au felicitat pentru cele 4 medalii castigate la Campionatele Nationale de sah. Echipa masculina a castigat medalia de aur, devenind Campioana Nationala la Sah rapid, iar echipa feminina a obtinut medalia de bronz. La proba de blitz, CSU ASE este dubla vicecampioana nationala. Sportivii au demonstrat profesionalism si pasiune, reusind sa mentina CSU ASE in topul celor mai puternice cluburi din Romania! Suntem mandri de sportivii nostri si le dorim mult succes in continuare!

Semnarea parteneriatului strategic ASE-CARREFOUR

In data de 28 septembrie a.c., Aula Magna a Palatului ASE a fost gazda evenimentului de semnare a parteneriatului strategic ASE-CARREFOUR pentru urmatorii 3 ani. In deschidere, au luat cuvantul prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, prof. univ. dr. Dorel Paraschiv, prorector relatii cu mediul economico-social si viata studenteasca, E.S. doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Frantei in Romania, dl. Julien Munch, CEO Carrefour Romania, Alexandre Bompard – CEO Carrefour Group si Jerome Nanty, Director Resurse Umane Carrefour Group.

Vernisajul expozitiei CONSONANTE DE SUFLET

In prima zi a anului universitar a avut loc vernisajul minunatei expozitii CONSONANTE DE SUFLET – organizata in parteneriat ASE – Asociatia maiestrIA din Chisinau, la initiativa doamnei prof. univ. dr. Virginia Maracine. Expozitia reuneste 40 de costume populare din colectii particulare din Romania si Republica Moldova si este dedicata celor 30 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si Republica Moldova.

Prelungire parteneriat strategic dintre ASE si DSU

In prima zi a anului universitar a fost prelungit parteneriatul strategic dintre ASE si DSU, semnat de prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector, si dr. Raed Arafat, ministru secretar de stat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta. Au participat prof. univ. dr. Dumitru Miron, Presedinte Senat universitar, prof. univ. dr. Dorel Mihai Paraschiv, prorector relatii cu mediul economico-social si viata studenteasca si prof. univ. dr. Virginia Maracine, coordonatorul proiectului Academia SpErantei.

Felicitari cadrelor didactice proaspat promovate!

Presedintele Senatului Universitar, prof. univ. dr.Dumitru Miron, si Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, alaturi de membrii Biroului Consiliului de Administratie, ii felicita chiar in prima zi a noului an universitar pe colegii cadre didactice, proaspat promovati sau angajati in urma concursului in ASE, conform unei traditii existente deja de peste 10 ani! Felicitari si succese profesionale remarcabile tuturor!

Inaugurare amfiteatru Garrett Motion

Garrett Motion si Academia de Studii Economice din Bucuresti au inaugurat un nou amfiteatru in ASE.

Deschiderea anului universitar 2021-2022 la ASE

Festivitatea de deschidere a anului 2021-2022 la nivelul universitatii, in Aula Magna din frumosul Palat ASE! Au avut mesaje de salut prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector, prof. univ. dr. Dumitru Miron, Presedintele Senatului Universitar, drd. Ina Nimerenco, presedinte Uniunea Asociatiilor Studentilor din ASE. Anul universitar 2021-2022 a INCEPUT! Vivat, Crescat, Floreat!

CEO CARREFOUR ROMANIA – VIZITA IN ASE

Marti, 14 septembrie, domnul Julien Munch, Directorul executiv Carrefour Romania, a avut o intalnire de lucru cu prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector, la care au fost discutate actiuni concrete din cadrul parteneriatului strategic ASE – CARREFOUR, care urmeaza a fi semnat cu ocazia deschiderii noului an universitar. Acesta va include programe de cercetare finantate de Carrefour, programe de pregatire pentru conducerea companiei in tandem ASE – mediul de afaceri, co teaching cadre didactice ASE si oameni din business etc. La intalnire a participat prof. univ. dr. Dorel Mihai Paraschiv, prorector relatii cu mediul economico-social si viata studenteasca.

Felicitari echipei de Robotica a Romaniei!

La invitatia Rectorului ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, asist. univ. dr. Ionut Valentin Panea de la FABBV, coordonatorul echipei de Robotica a Romaniei, castigatoarea Campionatului International (16-17 iulie, Chicago, SUA), a vizitat universitatea noastra, impreuna cu cativa dintre membrii echipei si, desigur, cu robotul lor castigator, oferind participantilor o mostra a ceea ce stiu sa faca. La initiativa Rectorului ASE, activitatea echipei va fi inclusa in cadrul Clubului Sportiv Universitar ASE, va fi sustinuta de ASE si s-a decis alocarea unui spatiu foarte ofertant in noua cladire din str. Occidentului pentru desfasurarea activitatii echipei.

Admitere 2021

Inscrieri admitere licenta 2021.

Vizita delegatiei ASEM Chisinau in ASE

In data de 12 iulie a.c., prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, a primit vizita delegatiei ASEM, condusa de prof. univ. dr. hab. Grigore Belostecinic, Rectorul ASEM. In cadrul acestei intalniri a fost abordat si discutat stadiul cooperarii bilaterale in cadrul Acordului de Parteneriat Strategic existent, au fost trecute in revista principalele provocari pe care cele doua universitati le-au trait de la debutul pandemiei COVID-19 si au fost analizate principalele directii de cooperare pentru viitorul apropiat si mediu.

Parteneriat strategic ASE – One United Properties

Puternicul dezvoltator imobiliar ONE UNITED PROPERTIES, reprezentat de cofondatorul sau, domnul Andrei DIACONESCU, Managing partner, a incheiat Parteneriatul stategic cu Academia de Studii Economice din Bucuresti, reprezentata de Rector, prof. univ. dr. Nicolae Istudor. ONE UNITED PROPERTIES va sponsoriza integral restaurarea celebrei picturi murale „Istoria negotului romanesc”, pictata de Cecilia Cutescu Storck pe peretele de 100 mp din Aula Magna a ASE. Prin importanta si valoarea acestei sponsorizari, ONE UNITED PROPERTIES devine PRIMUL PARTENER PLATINUM al Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Uram succes acestei colaborari intre o mare universitate de stat si un important nume al mediului de afaceri din Romania. Proiectul de restaurare se va desfasura sub coordonarea doamnei Maria Dumbravician, cunoscut expert in restaurari si cadru didactic la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti.

Vizita in ASE a Excelentei Sale Dl. Salah el-Sadek, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt in Romania

In data de 24 mai a.c., conducerea ASE a primit vizita Excelentei Sale, Dl. Salah el-Sadek, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt in Romania. Excelenta Sa a fost primita de catre prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, prof. univ. dr. Constantin Marius Profiroiu, prorector cu relatiile internationale. In cadrul intalnirii, au fost discutate aspecte legate de buna cooperare pe care ASE o are cu universitati din Egipt si oportunitati de incheiere a unor parteneriate ulterioare.

Vizita in ASE a Excelentei Sale Dl. Rahul Shrivastava, Ambasador al Republicii India la Bucuresti

In data de 24 mai a.c., ASE a primit vizita de curtoazie a Excelentei Sale, domnul Rahul Shrivastava, Ambasador al Republicii India la Bucuresti. Excelenta Sa a fost primita de catre prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE. Au participat prof. univ. dr. Constantin Marius Profiroiu, prorector cu relatiile internationale si prof. univ. dr. Anca Gabriela Ilie, prodecan al Facultatii de Relatii Economice Internationale. Au fost discutate bunele relatii de cooperare academica dintre Romania si India si necesitatea extinderii acestora.

Intalnirea conducerii ASE cu E.S. Doamna Annick Goulet, Ambasadorul Canadei in Romania

In data de 21 mai a.c., prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, a primit vizita in ASE a E.S. Doamna Annick Goulet, Ambasadorul Canadei in Romania. Impreuna cu prof. univ. dr. Constantin Marius Profiroiu, prorector cu relatii intrenationale, si conf. univ. dr. Alecsandru Strat, decanul facultatii Bucharest Business School, s-au discutat aspecte legate de colaborarea ASE cu alte universitati din Canada, ASE avand deja un prestigios MBA Romano-Canadian.

Acord de parteneriat ASE – Cooperativa Agricola „Tara mea”

In data de 13 mai a.c., a fost semnat Acordul de parteneriat dintre Academia de Studii Economice din Bucuresti, reprezentata de prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, si Cooperativa Agricola „Tara Mea”, reprezentata de Directorul de Dezvoltare al Cooperativei.

Semnare acord parteneriat ASE cu Norofert Group

A fost semnat Acordul de parteneriat dintre Academia de Studii Economice din Bucuresti, reprezentata de Rector, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, si Norofert Group, unul dintre cei mai importanti producatori de inputuri ecologice din Romania, reprezentat de domnul Vlad Popescu, General Manager.

Concursul interdisciplinar „ELEVII DE ASTAZI, PROFESIONISTII DE MAINE”

In perioada 29 martie – 31 martie a.c, a avut loc CONCURSUL INTERDISCIPLINAR „ELEVII DE ASTAZI, PROFESIONISTII DE MAINE”, organizat de ASE in parteneriat cu Colegiul Economic „A.D. Xenopol” si Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din Bucuresti.

RESTAURAREA PICTURII MURALE DIN AULA MAGNA

Au inceput lucrarile de restaurare a celebrei lucrari murale ISTORIA NEGOTULUI ROMANESC, realizata de Cecilia Cutescu-Storck, care infrumuseteaza Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Proiectul prevede restaurarea completa a acestei lucrari emblematice pentru universitatea noastra si este coordonat de reputatul specialist, prof. univ. dr. Maria Dumbraviceanu, de la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Departamentul Conservare si Restaurare, in baza parteneriatului cu universitatea noastra. Proiectul este sustinut financiar de parteneri strategici ai ASE din mediul de afaceri.

This site is registered on wpml.org as a development site.