preview image

Evenimente – foto, video 2020

  1. Acasa Comunicare Mass Media Evenimente – foto, video 2020
Prezentarea studiului „Starea de sanatate a managementului din Romania in 2019”

Pe 17 decembrie a.c., a avut loc prezentarea studiului „Starea de sanatate a managementului din Romania in 2019”, realizat sub egida Facultatii de Management din cadrul ASE si Societatea Academica de Management din Romania (SAMRO).

ASE realizeaza prima analiza de impact a investitiilor in controlul cancerului in Romania

Academia de Studii Economice din Bucuresti, cu sprijinul Merck&Co. Inc. – MSD Romania, demareaza un amplu proiect de cercetare privind valoarea sociala a tratamentului cancerului in Romania si realizarea primei analize a impactului investitiei intr-un pachet integrat de interventii pentru controlul cancerului, care include optiuni inovatoare de tratament. Proiectul este sustinut prin Programul de granturi al MSD privind politicile de sanatate in domeniul cancerului, in valoare de 50.000 de dolari.

GALA EXCELENTEI ACADEMIEI DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI, editia 2020

Academia de Studii Economice din Bucuresti, in parteneriat cu reprezentanti din mediul de afaceri, a organizat, in data de 10 decembrie, Gala Excelentei – editia a III-a. Avand in vedere contextul pandemic, Gala a fost transmisa live, direct din Aula Magna, pe pagina oficiala de Facebook a ASE.

Mesajul ASE catre UNATC la 70 de ani de la infiintare

Joi, 1 octombrie 2020, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, a participat la sarbatorirea a 70 de ani de la infiintarea Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale”, desfasurata cu prilejul deschiderii anului universitar 2020-2021 la UNATC. Rectorul ASE a adresat un mesaj de felicitare si a inmanat din partea comunitatii universitare o placheta aniversara. La eveniment au participat si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, rectori si alti invitati ai universitatii.

Deschiderea noului an universitar 2020-2021

Pe 28 septembrie a.c., a avut loc deschiderea anului universitar 2020-2021 la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Festivitatea la nivelul universitatii a fost transmisa live, pe facebook-ul institutional, direct din Aula Magna a Palatului ASE. Au urmat festivitatile pe facultati, care au putut fi urmarite live pe paginile de Facebook, urmate de sesiuni interactive pe platforma Zoom, in care studentii din anul I au avut posibilitatea de a-si cunoaste profesorii si colegii.

Conferinta stiintifica internationala „Competitivitatea si inovarea in economia cunoasterii”

Vineri, 25 septembrie a.c., Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, a participat online la sedinta plenara a Conferintei stiintifice internationale „Competitivitatea si inovarea in economia cunoasterii”, in calitate de co-presedinte al Comitetului de organizare al acesteia. Evenimentul a fost organizat de Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), in parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucuresti si alte institutii.

DESCHIDEREA SANTIERULUI PIATA ROMANA NR. 7

Miercuri, 16 septembrie a.c., a avut loc deschiderea oficiala a lucrarilor de consolidare, reabilitare si executie imobil nou Piata Romana nr. 7. Au participat Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Presedintele Senatului Universitar, prof. univ. dr. Dumitru Miron, membri ai Consiliului de Administratie. Au fost prezenti Dumitru Petcu, reprezentant legal PETCU CONSTRUCT SRL, care va realiza lucrarea, Adrian Constantin Dumitru, administrator Firma de supervizori DAIO TOTAL CONSTRUCT SRL, din partea proiectantului – Bogdan Gagionea, Senior Project Manager, reprezentantul Popp&Asociatii. Contractul, in valoare de 34.300 000 lei+TVA, va fi realizat in termen de 24 de luni.

Semnarea Contractului pentru Piata Romana nr.7

Miercuri, 26 august a.c., reprezentantii ASE si PETCU CONSTRUCT SRL , domnii prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector, si Dumitru Petcu, reprezentant legal, au semnat Contractul de consolidare, reabilitare si executie imobil nou Piata Romana nr. 7. Contractul, in valoare de 34.300 000 lei+TVA, va fi realizat in termen de 24 de luni.

Succes Facultatii de Drept, la inceput de drum!

In data de 3 iunie a.c., prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, si membrii Biroului Consiliului de Administratie s-au intalnit cu reprezentanti ai conducerii Facultatii de Drept, pentru a adresa felicitari si urari de succes in pregatirea viitorilor juristi, absolventi ai ASE. Facultatea de Drept este cea mai tanara facultate a ASE, infiintata in acest an.

Clubul sportiv universitar ASE (CSU ASE) si-a inceput activitatea!

Joi, 5 martie a.c., s-a desfasurat prima sedinta a Consiliului de Administratie al CSU ASE, alcatuit din Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCard, Valeriu Argăseală, Presedintele F.C. FCSB, Adrian Iacobini, director CSU ASE, conf. univ. dr. Mihaela Constantinescu, studentul Claudiu Prodan. Sedinta s-a desfasurat in prezenta prof. univ. dr. Dorel Paraschiv, prorector ASE cu Relațiile cu mediul economico-social și viața studențească si vicepresedinte ALUMNI ASE. In cadrul sedintei s-a stabilit ca ASE sa aiba echipe profesioniste de baschet si sah si, in perspectiva, de volei. Obiectivul principal al infiintarii si activitatii CSU ASE este acela de a cultiva in randul studentilor dorinta de a face sport si de a se ingriji, astfel, de sanatatea lor. Mens sana in corpore sano. Succes, CSU ASE!

Vizita in ASE a Ambasadorului Republicii Coreea in Romania

In data de 3 martie a.c., ASE a primit vizita E.S. domnul Kim Yong Ho, Ambasadorul Republicii Coreea in Romania. La intalnire au participat prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, si prof. univ. dr. Marius Profiroiu, prorector Relatii Internationale care au purtat discutii cu privire la cooperarea dintre universitatea noastra si Republica Coreea in cadrul Knowledge Sharing Program, instrument prin care Republica Coreea partajeaza experienta sa in domeniul dezvoltarii cu statele partenere. Discutiile au vizat in principal dezvoltarea Centrului de cercetare pentru studii in domeniul productivitatii. La discutii a participat si doamna prof.univ.dr. Monica Dudian, directorul centrului.

Modex va deschide un laborator de blockchain la ASE

Pe 2 martie a.c., prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, si Mihai Ivascu, CEO si fondator Modex, absolvent de ASE, au semnat un parteneriat care va insemna, pentru inceput, transformarea unei sali de curs de 80 locuri intr-un laborator de blockchain, in urma unei investitii de 50 000 euro.

Alegeri Rector ASE

Marti, 25 februarie a.c., au avut loc alegerile pentru functia de Rector al ASE.

Alegeri Rector ASE. Intalniri de prezentare a programului managerial

Intalnirile candidatului la functia de Rector ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, pentru prezentarea programului managerial au avut loc in perioada 19 – 21 februarie a.c. si anume:

  • intalnirea cu cadrele didactice: miercuri, 19 februarie, Aula Magna;
  • intalnirea cu studentii: joi, 20 februarie, Aula Magna;
  • intalnirea cu personalul administrativ: vineri, 21 februarie a.c., Aula Magna.
Lansarea laboratorului „AI Lab in Cloud” in ASE

Marti, 18 februarie a.c., Academia de Studii Economice din Bucuresti a lansat in parteneriat cu Microsoft laboratorul „Al Lab in Cloud”, investitia in dotarile acestui spatiu de invatamant fiind de cca 50.000 de euro. In cadrul laboratorului, studentii ASE pot experimenta ultimele inovatii in tehnologia informatiei si isi pot antrena competentele intr-o economie unde fiecare organizatie va deveni una digitala. Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, a precizat faptul ca laboratorul de cloud este cea de-a 14-a sala deschisa in cadrul ASE cu sprijinul companiilor private, investitia in acestea ridicandu-se la circa 600.000 de euro.

Felicitari colegilor care au promovat examenele pentru posturi didactice!

In data de 17 februarie a.c., a avut loc intalnirea festiva a membrilor Consiliului de Administratie al ASE cu noii colegi care au promovat examenele pentru posturile didactice. Succes tuturor in activitatea universitara pe care o vor desfasura!

Dezbatere pe teme economice prioritare in ASE

Marti, 4 februarie a.c., a avut loc in ASE intalnirea Team Romania, organizata de Institutul Aspen Romania (IAR) si biroul din Bucuresti al German Marshall Fund of the US (GMF) in parteneriat cu universitatea noastra. Subiectele abordate in cadrul dezbaterii s-au referit la oportunitatile de dezvoltare a cercetarii si potentialul energetic al Romaniei.

Alegerea Presedintelui Senatului Universitar ASE

Miercuri, 22 ianuarie a.c., in Aula Magna a avut loc prima sedinta a noului Senat in cadrul careia a fost ales Presedintele Senatului ASE.

SEDINTA FESTIVA A SENATULUI UNIVERSITAR

Miercuri, 15 ianuarie, a avut loc in Aula Magna festivitatea de decernare a titlului onorific suprem al ASE pentru profesorii sai „Meritul universitar Virgil Madgearu cu medalie de aur”. Titlul a fost acordat domnilor prof.univ.dr. Oprea CALIN, prof.univ.dr. Viorel PETRESCU, prof.univ.dr. Ion PLUMB, prof.univ.dr. Eugen BURDUS, prof.univ.dr. Nicolae DARDAC, prof.univ.dr. Mihai KORKA si prof.univ.dr. Dorin ZAHARIE. In afara unei cariere profesionale de exceptie, dansii au desfasurat, timp de multi ani, activitatea de prorector ai universitatii noastre. Va multumim, dragi Domni Profesori, pentru activitatea desfasurata in si pentru Academia de Studii Economice din Bucuresti!

This site is registered on wpml.org as a development site.