preview image

Evenimente – foto, video 2019

  1. Acasa Comunicare Mass Media Evenimente – foto, video 2019
Vin Sarbatorile!

Miercuri, 18 decembrie a.c., in Aula Magna, angajatii ASE au fost colindati de inimosii studenti de la Corul ASE si prietenii nostri de la Corul Buna Vestire din Onesti, Bacau.

Decernarea Burselor Regale in ASE

Miercuri, 18 decembrie, in Aula Magna a avut loc Ceremonia de acordare a Burselor Regale „Regele Carol I” si „Regina Elisabeta” in prezenta Altetei Sale Regale, Principele Radu al Romaniei.

Inaugurarea Amfiteatrului Deloitte din ASE

In data de 17 decembrie 2019, a avut loc la ASE evenimentul de inaugurare, in urma unei renovari complete, a Amfiteatrului Deloitte, sala 2104, din cladirea „Virgil Madgearu”. La eveniment, printre vorbitori si invitati au fost reprezentanti ai conducerii ASE si Deloitte Romania, jurnalisti, reprezentanti ai asociatiilor de studenti.

Gala de Iarna a Centrului de Excelenta in Comert Exterior, editia a 2-a

Joi, 5 decembrie, in Aula Magna, a avut loc a doua editie a Galei de Iarna a Centrului de Excelenta in Comert Exterior, dedicata producatorilor si mediului de afaceri romanesc. In cadrul galei s-au acordat o serie de distinctii si premii destinate activitatilor de internationalizare.

Conferinta semestriala a studentilor

Miercuri, 4 decembrie, in Aula Magna a avut loc Conferinta semestriala a studentilor in cadrul careia, impreuna cu conducerea universitatii, au fost discutate principalele probleme intampinate de studenti.

Ziua Economistului si Ziua Profesorului de Economie

In perioada 20 – 21 noiembrie a.c., Academia de Studii Economice din Bucuresti a sarbatorit printr-o serie de evenimente ziua Economistului si a Profesorului de Economie.

Gala Excelentei in ASE, editia a III-a

In data de 20 noiembrie 2019, in Aula Magna a Palatului ASE, a avut loc „Gala Excelentei in ASE”, eveniment dedicat Zilei Economistului si Zilei Profesorului de Economie, in cadrul caruia au fost inmanate Trofeele de Excelenta pentru anul 2019 pentru: cercetatorul anului, cea mai buna echipa de cercetare, compania anului, invatamant preuniversitar, activitatea de cercetare stiintifica studenteasca, sustinerea internationalizarii universitatii, rezultate deosebite in cadrul unei mobilitati Erasmus, inovare si antreprenoriat studentesc, activitati culturale, implicare in viata studenteasca, activitatea de cercetare stiintifica, intreaga activitate desfasurata in cadrul universitatii. Evenimentul a fost marcat de Conferinta „Despre Umor” sustinuta de actorul Dan Puric si prezentarea cartii „Dulci. Jurnalul unui caine scris de un puric Dan”.

Ziua Cercetatorului in ASE

Marti, 19 noiembrie 2019, s-a sarbatorit „Ziua cercetatorului”, eveniment ce constituie prilejul recunoasterii eforturilor membrilor comunitatii ASE cu activitate notabila in domeniul cercetarii stiintifice si al publicarii de articole in reviste cotate in baza Web of Science (ISI). In cadrul evenimentului a avut loc festivitatea de acordare a diplomelor Opera Omnia si Georgescu-Roegen.

Masa rotunda in ASE

Muzeul ASE si Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989 au organizat marti, 12 noiembrie a.c., masa rotunda dedicata aniversarii a 30 de ani de la Revolutia Romana si intitulata „Trei decenii de la Revolutia din Decembrie 1989”.

Editia a IX-a a Conferintei Internationale „PERSPECTIVE ALE DREPTULUI AFACERILOR IN MILENIUL AL TREILEA”

Departamentul de Drept din cadrul Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune impreuna cu Societatea de Stiinte Juridice si Administrative au organizat a IX-a editie a Conferintei Internationale „PERSPECTIVE ALE DREPTULUI AFACERILOR IN MILENIUL AL TREILEA” in data de 8 noiembrie 2019 in Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Editia a VIII-a a Conferintei Internationale „Competitiveness of Agro-Food and Environmental Economy” – CAFEE 2019

In perioada 7-8 noiembrie a.c. a avut loc editia a VIII-a a conferintei internationale „Competitiveness of Agro-Food and Environmental Economy” – CAFEE 2019.

Concert SoNoRo in Aula Magna

Pe 6 noiembrie 2019, Aula Magna a gazduit concertul intitulat „Soap Opera”, din cadrul Festivalului de muzica de camera SoNoRo, editia a XIV-a, „DaDa”, la invitatia Facultatii de Marketing a Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Festivalul SoNoRo s-a desfasurat in perioada 1-17 noiembrie in Bucuresti, Sibiu si Cluj-Napoca.

ASE International Knowledge Fair 2019

In perioada 4-8 noiembrie a.c. a avut loc „ASE International Knowledge Fair 2019”, editia a III-a.

Editia a X-a a Conferintei Internationale „Future of Europe” – FoE 2019

In perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2019, Departamentul de Relatii Economice Internationale din cadrul Facultatii de Relatii Economice Internationale a organizat cea de-a X-a editie a Conferintei Internationale „Future of Europe” – FoE 2019.

Editia a XIII-a a Conferintei Internationale de Management – IMC 2019

In perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2019, Facultatea de Management a organizat a XIII-a editie a Conferintei Internationale de Management cu tema „Management Strategies for High Performance” – IMC 2019.

A 15-a editie a „Administration and Public Management International Conference – Innovation in Public Sector”

In perioada 18-19 octombrie 2019, Facultatea de Administratie si Management Public a organizat cea de a 15-a editie a Conferintei Internationale de Administratie si Management Public „Innovation in Public Sector”.

Conferinta „The Impact of BREXIT on the Economies of Ireland and the European Union”

Joi, 17 octombrie a.c., a avut loc Conferinta cu titlul „The Impact of BREXIT on the Economies of Ireland and the European Union”, sustinuta de Prof. Alan Ahearne.

Educatia tinerei generatii din perspectiva anilor 2040. Resurse de cercetare, creativitate si inovare

Educatia tinerei generatii din perspectiva anilor 2040. Resurse de cercetare, creativitate si inovare.

Sedinta festiva a Senatului universitar

Miercuri, 9 octombrie, in Aula Magna, a avut loc Sedinta festiva a Senatului universitar, prilejuita de decernarea Titlului onorific „Doctor Honoris Causa” domnului prof. univ. dr. Jaime Gil Aluja, Presedinte al Academiei Regale Spaniole de Stiinte Economice si Financiare.

Sedinta festiva a Senatului universitar

Miercuri, 9 octombrie, in cadrul Sedintei festive a Senatului universitar, a fost acordat Titlul onorific „Meritul universitar Virgil Madgearu cu medalie de aur” doamnei Gabriela Dancau, Ambasador al Romaniei in Spania.

Deschiderea anului universitar 2019-2020 la Academia de Studii Economice din Bucuresti

Luni, 30 septembrie a.c., a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020 la ASE. La eveniment au participat membri ai conducerii universitatii, facultatilor, invitati din mediul de afaceri, parteneri institutionali, directori de colegii si licee, cadre didactice, studenti. In cadrul festivitatii au fost inmanate diplome de excelenta si de merit studentilor care au obtinut cea mai mare medie la admiterea din acest an si directorilor de colegii si licee, in semn de apreciere pentru numarul mare de absolventi care au devenit studenti la ASE.

Decernarea Diplomei „Meritul universitar cu medalie de aur – Virgil Madgearu” domnului profesor universitar doctor Mihai Ristea

In cadrul sedintei de Senat din 25 septembrie 2019 a avut loc decernarea Diplomei „Meritul universitar cu medalie de aur – Virgil Madgearu” domnului profesor universitar doctor Mihai Ristea.

Conferinta „Bune practici in dezvoltarea activitatii SAS din universitatile din Romania”

Pe 24 septembrie 2019 a avut loc conferinta „Bune practici in dezvoltarea activitatii SAS din universitatile din Romania”.

Admitere septembrie 2019

Sustinerea examenului de competenta lingvistica.

Admitere septembrie 2019

Inscrieri admitere septembrie 2019.

Admitere 2019

Sustinerea examenului de competenta lingvistica.

Admitere 2019

Inscrieri admitere masterat 2019.

Admitere 2019

Inscrieri admitere licenta 2019.

Sedinta festiva a Senatului universitar

Miercuri, 19 iunie 2019, a avut loc in Aula Magna, sedinta festiva a Senatului universitar, in cadrul careia i-a fost decernat titlul onorific de Doctor Honoris Causa domnului Abdel Fattah El-Sisi, Presedintele Republicii Arabe Egipt.

A 13-a editie a „International Conference on Applied Statistics” – ICAS 2019

Pe 7-8 iunie 2019, Departamentul de Statistica si Econometrie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti a organizat cea de-a 13-a editie a „International Conference on Applied Statistics” – ICAS 2019. Co-organizatori: Societatea Romana de Statistica si Grupul de Statistica Aplicata si Econometrie.

Conferinta internationala Accounting and Management Information Systems – AMIS 2019

In perioada 5-6 iunie 2019, Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune a organizat cea de-a XIV-a editie a conferintei internationale „Accounting and Management Information Systems” – AMIS 2019, in parteneriat cu International Association for Accounting Education and Research.

A XVIII-a editie a Conferintei Internationale de Informatica in Economie – IE 2019

In perioada 30 – 31 mai 2019, Departamentul de Informatica si Cibernetica Economica din cadrul Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica a organizat cea de-a XVIII-a editie a Conferintei Internationale IE 2019 – Informatics in Economy.

Participarea ASE la cel mai mare targ educational international din Washington, D.C.

In perioada 26-31 mai 2019, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, prof. univ. dr. Marius Profiroiu, prorector Relatii internationale, si prof. univ. dr. Nicu Marcu, Directorul Scolii doctorale Economie II, au participat, in cadrul delegatiei Consiliului National al Rectorilor, la cel mai mare targ educational international al anului – NAFSA 2019 Annual Conference & Expo, „Global Leadership, Learning, and Change”, care s-a desfasurat la Washington DC (SUA). La acest eveniment, cu peste 10.000 de participanti, ASE si-a promovat oferta educationala, sub genericul „StudyinRomania”, alaturi de alte 23 de universitati din Romania.

Conferinta „Smart Start USA”

In data de 27 mai a.c., in Aula Magna a avut loc conferinta „Smart Start USA – Solutii eficiente de finantare pentru internationalizarea afacerilor romanesti”, un eveniment organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Academia de Studii Economice din Bucuresti, Fundatia Laufer. In cadrul intanirii, au fost avut loc discutii despre programul si platforma Smart Start USA, despre afacerile de succes demarate prin acest program, precum si despre oportunitatile de afaceri si particularitatile economice si legislative ale pietei americane.

ASE a gazduit Reuniunea Grupului de Lucru al Comisiei Europene

In zilele de 23-24 mai 2019 s-a desfasurat reuniunea Grupului de Lucru al Comisiei Europene privind Standardele, indicatorii si criteriile de referinta pentru educatie si formare profesionala (SGIB), eveniment organizat de catre Ministerul Educatiei Nationale, in colaborare cu ASE, sub egida Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Conferinta Observatorului European al Plurilingvismului

In perioada 23-24 mai 2019, ASE a co-organizat si gazduit Conferinta Observatorului European al Plurilingvismului pe tema „Plurilingvismul in dezvoltarea durabila: dimensiunea ascunsa”.

Ceremonie de absolvire „Managementul Strategic al Ospitalitatii”

In data de 22 mai a.c., in Aula Magna a Palatului ASE, a avut loc festivitatea de absolvire a celei de-a doua serii de cursanti ai Programului de studii postuniversitare Managementul Strategic al Ospitalitatii, organizat in comun de ASE si Ecole Hoteliere de Lausanne, cea mai prestigioasa scoala din lume in domeniul turismului si ospitalitatii.

Masa rotunda in ASE

Marti, 21 mai a.c., a avut loc in sala Virgil Madgearu masa rotunda intitulata „Ion Raducanu – 135 de ani de la nastere”, din ciclul „Profesorii nostri”. In cadrul intalnirii au fost discutate opera si viata prof. Ion Raducanu, fost rector al ASE.

Conferinta Romania Durabila: Piata gazelor naturale – predictibilitate, concurenta si liberalizare

In data de 21 mai a.c., a avut loc Conferinta Romania Durabila: Piata Gazelor Naturale – Predictibilitate, Concurenta si Liberalizare, dedicata pietei de gaze naturale autohtone. Evenimentul a fost deschis de prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, fiind organizat de Romania Durabila si ASPES – Asociatia pentru Studii si Prognoze Economice, in parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti, sub patronajul Federatiei Patronale Petrol si Gaze.

Intalnirea semestriala a studentilor cu membrii conducerii ASE

In data de 15 mai a.c., a avut loc in Aula Magna intalnirea semestriala a studentilor ASE cu membrii echipei manageriale a universitatii. In cadrul dezbaterilor, au fost prezenti numerosi studenti, care au discutat impreuna cu conducerea ASE, cadrele didactice si reprezentanti ai structurilor administrative despre probleme de natura academica si sociala.

Saptamana Internationala in ASE

In perioada 6-10 mai a.c., a avut loc „Saptamana internationala in ASE”, eveniment aflat la a patra editie, si care a presupus organizarea si desfasurarea unui numar de 13 conferinte, dezbateri, ateliere de lucru si intalniri oficiale.

Conferinta „Economic Convergence in European Union” – ECEU 2019

In perioada 19-20 aprilie a.c., a avut loc cea de-a 16-a editie a Conferintei „Economic Convergence in European Union” – ECEU 2019, organizata de Facultatea de Economie Teoretica si Aplicata. Au participat cadre didactice, oameni de stiinta, specialisti din domeniul economic si studenti, care au dezbatut subiecte legate de cooperarea multidisciplinara si de schimbul de cunostinte privind ultimele tendinte in dezvoltarea teoriilor moderne in economie.

Targul de Joburi ASE Job & Internship Fair

Pe 17 aprilie a.c., a avut loc cea de-a VI-a editie a Targului de joburi si internshipuri dedicat studentilor si absolventilor ASE.

Sesiunea de Comunicari Stiintifice

In perioada 11-12 aprilie a.c. s-a desfasurat Sesiunea de Comunicari Stiintifice, etapa I (faza pe facultati).

Masa rotunda pe teme de dezvoltare rurala

In data de 11 aprilie a.c., Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului a organizat o masa rotunda pe teme de dezvoltare rurala, in cadrul proiectului „Towards Sustainable Food and Drink Choices among European Young Adults: Drivers, Barriers and Strategical Implications”.

Conferinta Alumni ASE

Cu ocazia implinirii a 106 ani de la infiintarea universitatii noastre, Asociatia Absolventilor Academiei de Studii Economice din Bucuresti (Alumni ASE) a organizat in data de 9 aprilie a.c. conferinta „Leadership si transformare organizationala”, sustinuta de trei absolventi de notorietate ai ASE: doamna Mariana Gheorghe, domnul Sergiu Manea si domnul Ionut Simion.

Trotinetobus ASE 106

Pe 6 aprilie a.c., s-a desfasurat TROTINETOBUS ASE 106 – eveniment realizat de Facultatea de Marketing, care a constat in „inaugurarea” liniei speciale de Trotinetobus ASE 106 din Complexul Moxa. Sarbatorind „100% ecologic 100sASE ani” de la infiintarea universitatii, studenti, profesori si absolventi ASE au facut o plimbare pe Calea Victoriei cu cele 106 trotinete electrice puse la dispozitie de sponsori.

Lansare de carte in ASE

Pe 5 aprilie a.c., in Sala Virgil Madgearu a avut loc o lansare de carte – „Sustenabilitate si inovare in mediul international de afaceri”, Editura ASE, Bucuresti, 2019, autori: Ana Maria Marinoiu si Alina Irina Popescu. La eveniment au participat prof. univ. dr. Dorel Paraschiv, prorector cu relatiile cu mediul economico-social si viata studenteasca, si prof. univ. dr. Dalina Dumitrescu, prorector cu activitatea de cercetare stiintifica, cadre didactice, alti invitati.

Matinalul Tonic de la Virgin Radio – in ASE

Pe 5 aprilie a.c. Facultatea de Marketing a organizat transmiterea in direct a Matinalului Tonic de la Virgin Radio, din studioul amplasat in ASE, cladirea Ion N. Angelescu (intrarea din Caderea Bastiliei). Timp de cateva ore, studentii ASE s-au bucurat de muzica buna si au zambit alaturi de cei mai amuzanti DJ ai momentului.

Conferinta Internationala de Economie si Stiinte Sociale – ICESS 2019

In zilele de 4 – 5 aprilie 2019 s-a desfasurat cea de-a doua editie a Conferintei Internationale de Economie si Stiinte Sociale – ICESS 2019, organizata de Academia de Studii Economice din Bucuresti, tema editiei de anul acesta fiind „Collaborative Research for Excellence in Economics and Social Sciences”.

Consultare cu mediul de afaceri

Pe 4 aprilie a.c., ASE, prin Centrul de Excelenta in Comert Exterior, a organizat prima consultare cu mediul de afaceri privitoare la „Strategia Nationala de Export a Romaniei”. La eveniment au participat reprezentanti ai mediului public si privat, profesori, producatori si exportatori romani, care si-au exprimat opinia cu privire la elaborarea strategiei, atat de utila si valoroasa pentru capitalul autohton.

Festivitatea de decernare a unor distinctii si diplome ale ASE

In data de 4 aprilie a avut loc, in Aula Magna, festivitatea de decernare a unor distinctii si diplome ale ASE, dupa cum urmeaza:

  • Diploma „Meritul universitar cu medalie de aur – Virgil Madgearu” domnului prof. dr. Ahmed Deya Khamis, presedinte al Egyptian Academy of Computers, Information and Management Technology din Tant (Egipt).
  • Diploma „Meritul universitar Virgil Madgearu” domnului conferentiar universitar doctor Fugigi Petru Constantin.
  • Titlul onorific si diploma de „Profesor Emerit” unor cadre didactice care s-au pensionat in acest an universitar.
Conferinta „A new Deal for Romanian Financial Services Users, BETTER Finance 10th Year Anniversary Event”

Pe 3 aprilie a.c., a avut loc Conferinta „A new Deal for Romanian Financial Services Users, BETTER Finance 10th Year Anniversary Event”, organizata de Better Finance – Federatia europeana a asociatiilor consumatorilor de produse financiare – si AURSF (Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare), in parteneriat cu ASE.

Ceremonie de decernare a titlului Doctor Honoris Causa

In cadrul Adunarii Festive a comunitatii universitare, prilejuita de implinirea a „106 ani de traditie universitara economica la ASE”, in data de 3 aprilie a avut loc Ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa domnului Acad. Prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, Presedintele Academiei Romane, Rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj. Conferirea acestei distinctii reprezinta recunoasterea spiritului enciclopedic, a eruditiei stiintifice, a activitatii manageriale si a implicarii Acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop in solutionarea problemelor esentiale ale invatamantului superior din Romania.

ASE 106 – Adunarea Festiva a comunitatii universitare; Momente artistice sustinute de Corul ASE

Adunarea Festiva a comunitatii universitare; Momente artistice sustinute de Corul ASE.

Conferinta „International Finance and Banking Conference” – FI BA 2019

In perioada 28-29 martie 2019, Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori a organizat cea de-a XVII-a editie a „International Finance and Banking Conference” – FI BA 2019.

Simulare cutremur – complexul Moxa, ASE

Miercuri, 27 martie 2019, in cladirea Mihail Moxa si in perimetrul cantinei Moxa a avut loc o simulare de cutremur. Aceasta activitate este parte a Proiectului „Academia SpErantei – Voluntariat din Iubire pentru Viata” desfasurat de catre ASE in parteneriat cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta, avand ca scop instruirea comunitatii universitare in vederea unei reactii corecte la situatiile de urgenta.

Olimpiada interdisciplinara „ASE pentru liceeni”

In data de 26 martie 2019, elevii din licee si colegii au participat la Olimpiada interdisciplinara „ASE pentru liceeni”, editia I. Aceasta a constat in doua concursuri pe teme de stiinte economice pe care ASE le-a organizat in colaborare cu partenerii din mediul preuniversitar, Colegiul Economic „A.D. Xenopol” si Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti.

Cea de-a XIII-a editie a Conferintei internationale ICBE

In perioada 21 – 22 martie a.c., in ASE s-a desfasurat editia a XIII-a a Conferintei internationale ICBE (International Conference on Business Excellence) organizata de catre Departamentul UNESCO pentru Administrarea Afacerilor din cadrul Facultatii Administrarea Afacerilor, cu predare in limbi straine, in parteneriat cu Societatea pentru Excelenta in Afaceri.

Conferinta cu tema „Reforma Politicii Agricole Comune”

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, si Institutul European din Romania (IER), in parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucuresti, au organizat pe 22 martie 2019, conferinta cu tema „Reforma Politicii Agricole Comune”.

Forumul pentru Dezvoltare Durabila si Antreprenoriat – FSDE 2019

In perioada 11-15 martie a.c., Academia de Studii Economice din Bucuresti a organizat cea de-a V-a editie a Forumului pentru Dezvoltare Durabila si Antreprenoriat. Proiectul reuneste facultatile ASE cu scopul de a mobiliza reprezentanti din mediul guvernamental, privat si educational in vederea elaborarii unor strategii care sa contribuie la imbunatatirea colaborarii dintre acestea si dezvoltarea societatii. Invitati: personalitati din mediul guvernamental, academic, social, oameni de afaceri, reprezentanti ai unor organizatii profesionale de prestigiu etc.

Open Day Masterat FABBV

Facultatea FABBV a organizat in data de 6 martie 2019 „Open Day Masterat FABBV”.

Premiul EDUCATIA este din nou la ASE!

Prezenta Academiei de Studii Economice din Bucuresti la Targul de Carte „Gaudeamus – Craiova”, editia 2019, a fost si de aceasta data apreciata si recunoscuta prin decernarea, de catre Radio România, a Premiului „Educatia”! Felicitari Editurii ASE si tuturor celor implicati, care au contribuit, prin activitatea lor, la obtinerea acestui premiu!

Delegatia ASE in Turkmenistan

In perioada 24-26 februarie a.c., o delegatie a universitatii noastre compusa din prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector, si prof. univ. dr. Marius Profiroiu, prorector responsabil cu relatiile internationale, a efectuat o vizita la Institutul de Stat pentru Economie si Management din Ashgabat – Turkmenistan. Vizita a avut ca scop dezvoltarea relatiilor de parteneriat intre cele doua universitati, inclusiv posibilitatile de pregatire doctorala oferite de ASE pentru studentii din Turkmenistan. Vizita a avut loc la invitatia partii turkmene, in urma semnarii acordului de cooperare intre cele doua universitati in octombrie 2018.

Semnarea Acordului de parteneriat intre ASE si Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR)

In data de 20 februarie 2019, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, si dr. Mohammad Murad, presedintele FPTR, au semnat un Acord de parteneriat intre cele doua institutii. Evenimentul a avut loc in prezenta conducerii ASE si a domnului Dragos Raducan, prim vicepresedinte executiv al FPTR. In baza acestui acord se vor realiza studii de cercetare in parteneriat si vor fi sustinute activitatile stiintifice din cadrul ASE, prin participarea specialistilor FPTR la cursuri si conferinte organizate de universitatea noastra. De asemenea, studentii ASE vor beneficia de practica si de burse private, in functie de programele interne ale FPTR.

Felicitari colegilor care au promovat examenele pentru posturi didactice!

In data de 20 februarie a.c., membrii Biroului Consiliul de Administratie al ASE s-au intalnit intr-un cadru festiv si i-au felicitat pe cei 35 de colegi care au promovat examenele pentru posturile didactice, desfasurate la sfarsitul semestrului I. Felicitari si o cariera universitara cu multe impliniri!

Lansarea Centrului de cercetare pentru studii in domeniul productivitatii in ASE

In data de 11 februarie 2019 a avut loc in ASE lansarea Centrului de cercetare pentru studii in domeniul productivitatii, proiect realizat impreuna cu parteneri din Coreea de Sud: Korea Development Institute (KDI) si Korea Productivity Center (KPC). Evenimentul de lansare a avut loc in prezenta prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, domnul Stefan-Radu Oprea, Ministrul pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat, Excelenta Sa Domnul Eun-joong Kim, Ambasadorul Republicii Coreea in Romania, domnul Kyoosung Noh, CEO KPC, reprezentanti de la universitatile Korea University si Yonsei University, cadre didactice din ASE etc.

Vizita delegatiei ASE la Parlamentul European

In perioada 29-31 ianuarie 2019, o delegatie a ASE, condusa de prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector, a efectuat o vizita de lucru la Bruxelles. Delegatia a avut intalniri cu oficiali ai Parlamentului European pe teme legate de cooperarea universitara la nivel european, viitorul programului Erasmus+, programul Orizont 2020, oportunitati de finantare oferite de diferite granturi, dar si discutii la Comisiile pentru afaceri economice si monetare, pentru industrie, cercetare si energie.

Ceremonia in ASE a decernarii premiilor Asociatiei Generale a Economistilor din Romania (AGER) pe anul 2018

In data de 28 ianuarie 2019, Academia de Studii Economie din Bucuresti a gazduit ceremonia de decernare a premiilor Asociatiei Generale a Economistilor din Romania (AGER) pe anul 2018. La eveniment au participat membri din conducerea ASE si AGER, academicieni, cercetatori, reprezentanti ai mediului de afaceri, parteneri ASE etc.

This site is registered on wpml.org as a development site.