preview image

ASE în CONSORȚIUL „WELLBEING ACADEMY”

  1. Acasa Comunicare Noutăți 2024 ASE în CONSORȚIUL „WELLBEING ACADEMY”

ASE este membru al Alianței dedicate sănătății mintale și bunăstării studenților, coordonată de HARVARD MEDICAL SCHOOL și de UBBMed în România sub egida OMS la nivel internațional.
Paisprezece universități din România au constituit o alianță dedicată sănătății mintale și bunăstării studenților – Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Medicina și Farmacie „Carol Davila”, Academia de Studii Economice din București, Universitatea de Medicina și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea din Craiova, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Petrol-Gaz din Ploiești și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad. Universitățile partenere vor fi implicate în realizarea unei analize de nevoi legate de sănătatea mintală a studenților pe parcursul a trei ani universitari. Scopul acestei analize este de a identifica problemele de sănătate mintală ale studenților începând cu intrarea în facultate până la absolvire.
Studenții care s-au alăturat în anul universitar curent acestor comunități academice vor fi invitați să completeze un instrument de evaluare a sănătății mintale dezvoltat de Harvard Medical School, iar respondenții vor fi monitorizați anual până la absolvire. Aceste date vor servi ca punct de pornire în dezvoltarea unor strategii și programe de prevenție și intervenție validate științific pentru studenții din cadrul universităților românești, în scopul optimizării sănătății lor mintale cu impact asupra reducerii eșecului/abandonului academic.
Prof. univ. dr. Oana David, directorul Clinicii UBB și coordonatorul proiectului în țară, declară că: „UBB, în cadrul programului UBBMed prin Clinica Universitară Babeș-Bolyai „PsyTech”, a decis în acest an să lărgească alianța națională dedicată sănătății mintale a studenților de la 4 la 14 universități – gândite să reprezinte acum toate regiunile țării -, care au fost invitate să ia parte la proiect. Le mulțumesc că au acceptat invitația, înțelegând astfel atât relevanța științifică majoră a unui astfel de demers, cât și responsabilitatea pentru bunăstarea propriilor studenți. Acest demers face parte din cadrul proiectului „World Mental Health International Student Initiative”, coordonat la nivel internațional de Harvard Medical School și Organizația Mondială a Sănătății, iar la nivel național de UBB. La nivel internațional, consorțiul „World Mental Health International College Student Initiative” este format din universități de prestigiu din 18 țări de pe diferite continente.”

This site is registered on wpml.org as a development site.