Cum devii student la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (CSIE)?
ETAPE ALE CONCURSULUI DE ADMITERE
ESEU MOTIVAȚIONAL, evaluat cu calificativul Admis/Respins, redactat în:
– Limba română pentru programele cu predare în limba română;
– Limba engleză pentru programul cu predare în limbă engleză;
– Limba română şi limba engleză, dacă vă înscrieţi şi la programe cu predare în limba română şi la programul cu predare în limba engleză.
Candidații vor scana/fotografia și încărca pe platforma de admitere eseul motivațional privind alegerea ASE și a programului de studii (prima opțiune). Acesta va fi datat și semnat înainte de a fi trimis.
TEST DE COMPETENȚĂ LINGVISTICĂ, susținut online, pentru programul în limba engleză.
– Subiecte ani anteriori
– Tematica probei
Excepție fac candidații care dețin unul dintre certificatele recunoscute de ASE: Certificate recunoscute.
MEDIE GENERALĂ DE ADMITERE (MGA)
(0,7 x media BACALAUREAT + 0,3 x media ANILOR DE STUDII LICEALE)
EXAMEN LA DISCIPLINA MATEMATICĂ (ME)
– în limba română pentru programele universitare de licență cu predare în limba română
– în limba engleză pentru programul cu predare în limba engleză
MEDIE GENERALĂ ADMITERE CSIE (MGA_CSIE) = 0,6 x MGA + 0,4 x ME
- Admiterea se face prin concurs, pe baza mediei generale de admitere (MGA) și a mediei obținute la examenul la disciplina Matematică (ME), desfășurat sub formă de test grilă, pe baza bibliografiei de concurs.
Media generală de admitere CSIE (MGA_CSIE) este calculată ca medie ponderată a MGA cu 60% și a mediei de la examenul de Matematică (ME) ponderată cu 40%, rezultând următoarea formulă de calcul:
MGA_CSIE=0,6∗MGA+0,4∗ME
- EXAMENUL LA DISCIPLINA MATEMATICĂ (ME) se susține în limba română pentru programele universitare de licență cu predare în limba română și în limba engleză pentru programul cu predare în limba engleză.
- Examenul are o durată de două ore și jumătate și se susține cu prezență fizică, în campus. Testul grilă include 10 întrebări, fiecare întrebare are cinci variante de răspuns, doar una dintre acestea este corectă. Punctajul total aferent întrebărilor este de 90, la care se adaugă 10 puncte din oficiu. Punctajul general (PG) se calculează prin însumarea punctajului obținut de candidat (P) aferent întrebărilor, la care se adaugă cele 10 puncte din oficiu, suma rezultată se împarte la 10.
Calculul punctajului și transformarea lui în medie se face astfel:
PG maxim este 100, P maxim este 90, la care se adaugă 10 puncte din oficiu;
ME = PG/10.
- Media generală minimă de admitere la programele de studii universitare de licență este 5,00 (cinci).
Oferta educațională
Cifra de școlarizare (propunere) pentru anul universitar 2025 – 2026 în funcție de forma de învățământ aleasă (IF, ID și IFR) va fi publicată în luna decembrie 2024.
Calendarul Admiterii
Graficul desfășurării concursului de admitere la programele de studii universitare de licență pentru anul universitar 2025-2026 după forma de învățământ aleasă (IF, ID și IFR) va fi publicat în luna decembrie 2024.
Dosarul de înscriere
Candidații încarcă pe platforma de admitere documentele solicitate pentru dosarul de înscriere.
Regulament Admitere
- Regulamentul de admitere la programele de studii universitare de licență pentru anul universitar 2025-2026 va fi publicat în luna decembrie 2024.
Precizare: Candidații la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (CSIE) pot formula opțiuni și pentru alte programe universitare de licență din oferta educațională. Detalii: https://ase.ro/admitere/licenta/