preview image

Comunicate de presă

  1. Acasa Comunicare Mass Media Comunicate de presă
IUNIE 2024
ASE în THE Impact Ranking 2024

Academia de Studii Economice din România ocupă locul 401-600, din 1963 de universități evaluate, în clasamentul „Times Higher Education University Impact Rankings 2024”, dat publicității la data de 12 iunie a.c.

MAI 2024
Conferința Anuală a Academiei Europene de Marketing (EMAC)

Academia de Studii Economice din București (ASE), prin intermediul Facultății de Marketing, în parteneriat cu compania românească de marketing și tehnologie Ideologiq, a organizat în perioada 29 – 31 mai 2024, cea de-a 53-a conferință anuală a Academiei Europene de Marketing (European Marketing Association – EMAC) din 2024, la București.

Parteneriat Strategic între Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) și Academia de Studii Economice din București (ASE) pentru Dezvoltarea Educațională și Cercetarea Interdisciplinară

Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) și Academia de Studii Economice din București (ASE) anunță cu bucurie semnarea unui acord de colaborare care pune formal bazele unui parteneriat strategic destinat să promoveze colaborarea în domeniile educației și cercetării interdisciplinare. Acest parteneriat marchează o etapă semnificativă în utilizarea combinată a competențelor, experienței profesionale și resurselor tehnice și umane ale ambelor instituții, pentru a susține dezvoltarea academică și profesională a studenților și absolvenților.

APRILIE 2024
ASE la Reuniunea Consorțiului Universitaria

În perioada 18-20 aprilie a.c., o delegație a Universității noastre a participat la lucrările reuniunii Consorțiului Universitaria, găzduită de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Delegația a fost condusă de Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Președintele Senatului universitar, prof. univ. dr. Gheorghe Hurduzeu și formată din prorectori, membri ai conducerii ASE și ai sindicatului universitar.

Colaborarea dintre cea mai importantă universitate și cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est intensifică sub umbrela Parteneriatului Strategic „Energia cunoașterii”

Academia de Studii Economice din București (ASE), liderul învățământului superior economic și de administrare publică din România și Europa de Sud-Est și OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, sunt încântați să anunțe extinderea parteneriatului strategic dintre cele două organizații, pentru a pune bazele unor noi oportunități educaționale excepționale și a stimula inovația în domeniul economic și energetic.

Lansare proiect de cercetare

De Ziua Educației Financiare, Raiffeisen Bank România și Facultatea de Finanțe, Asigurări Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice București lansează un proiect de cercetare privind comportamentul de economisire și investiții în rândul populației din România, cu accent pe situația actuală la nivel național, comparativ cu alte țări din UE.

ASE în QS World University Rankings by Subject 2024

Academia de Studii Economice din București continuă să fie prezentă în QS World University Rankings by Subject 2024, dat publicității miercuri, 10 aprilie 2024. ASE se situează în domeniul Științe sociale&Management, astfel: pe locul 1 în România și pe locul 401 – 450 în lume în subdomeniul Economie și Econometrie și pe locul al doilea la nivel național, respectiv 601 – 620, la nivel internațional, în subdomeniul Business și Management.

ASE a conferit titlul onorific de Doctor Honoris Causa domnului Alain Juppé, membru al Consiliului Constituțional francez, fost prim ministru al Franței

Academia de Studii Economice din București a conferit titlul onorific de Doctor Honoris Causa domnului Alain Juppé, în semn de apreciere față de meritele sale de excepție în Franța și Europa. Ceremonia a avut loc în contextul manifestărilor prilejuite de marcarea celor 111 ani de la înființarea Academiei de Studii Economice din București.

ASE a conferit doamnei profesor Crenguța-Ioana Leaua Meritul universitar cu medalie de aur „Virgil Madgearu”

Academia de Studii Economice din București a conferit Meritul universitar cu medalie de aur „Virgil Madgearu” doamnei dr. Crenguța-Ioana Leaua, profesor la Facultatea de Drept a ASE, una dintre cele mai proeminente personalităţi ale dreptului comerțului internațional și, în principal, ale arbitrajului internațional, pentru contribuția la creșterea prestigiului universității la nivel național și internațional și la dezvoltarea învățământului superior din România.

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREȘTI – 111 ANI DE EXCELENȚĂ ACADEMICĂ

Academia de Studii Economice din București a aniversat în săptămâna 1 – 6 aprilie, printr-o serie de manifestări anunțate pe site-ul instituțional ase.ro și pagina oficiala de Facebook, 111 ani de excelență academică.

FEBRUARIE 2024
Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, confirmat în funcția de Rector ASE

Prof. univ. dr. NICOLAE ISTUDOR a fost confirmat, prin Ordinul de Ministru nr. 3923/28.02.2024, în funcția de Rector al Academiei de Studii Economice din București, pentru un mandat de cinci ani, începând cu data de 5 martie 2024, având și calitatea de ordonator de credite.

ASE în primele 10% universități din lume

Clasamentul internațional Webometrics – Ranking Web of Universities poziționează, la nivel mondial, Academia de Studii Economice din București în primele 10% dintre universitățile clasificate, ocupând locul 1095 dintr-un total de 11.989 de instituții. ASE și-a continuat trendul ascendent și la nivel național, urcând pe locul trei în România din 102 instituții clasificate și locul 432 la nivel de Europa din 6.009 instituții, conform ediției cu numărul 21, din ianuarie 2024, a clasamentului mondial al universităților realizat de Cybermetrics (Spania) – https://www.webometrics.info/en/world.

Rezultate alegeri – Președinte al Senatului ASE

Noul Președinte al Senatului Universitar al Academiei de Studii Economice din București este prof. univ. dr. Gheorghe Hurduzeu.

Miercuri, 31 ianuarie 2024, la Academia de Studii Economice din București a avut loc prima ședință a Senatului universitar în noua componență, în cadrul căreia s-au desfășurat alegerile pentru funcția de Președinte al Senatului pentru mandatul 2024-2029.


This site is registered on wpml.org as a development site.