În perioada 12-14 mai a.c., a avut loc cea de-a VIII-a ediție FoodIntelForum, eveniment reprezentativ pentru agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa. În data de 14 mai, dezbaterile au avut loc la Academia de Studii Economice din București, fiind deschise de prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE. Alături de manageri ai unor companii importante din România, experți internaționali, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai mediului academic, au fost abordate teme referitoare la automatizarea proceselor „from farm to fork”: provocări, soluții, AI și trasabilitatea produselor alimentare; multiplicarea banilor în agribusiness, impactul investițiilor noi pentru modernizare, sustenabilitate, protecționism, producție transfrontalieră etc. Discuțiile s-au axat și pe identificarea oportunităților de business și soluții eficiente pentru provocările multiple generate de actualul context economic și politic.
Evenimentul a inclus și o zonă de expoziție în holul monumental al Palatului ASE, unde mai multe companii și-au prezentat produsele și soluțiile lor. De asemenea, participanții au avea ocazia să deguste produse tradiționale de la producători locali. Foto…