preview image

ASE in the international Webometrics ranking

  1. Acasa Communication News ASE in the international Webometrics ranking

Academia de Studii Economice din București și-a continuat trendul ascendent

Academia de Studii Economice din București și-a continuat trendul ascendent, urcând pe a patra poziție în România (din 98 de instituții evaluate), pe locul 518 la nivel de Europa (din 5737 de instituții) și pe locul 1317 la nivel mondial (dintr-un total de peste 31.000 instituții evaluate) conform ediției din ianuarie 2022 a clasamentului mondial al universităților realizat de Cybermetrics (Spania).

Clasamentul mondial Ranking Web of Universities este dedicat reflectării poziției universității în mediul online, pe baza evaluării cu acuratețe a activităților desfășurate. Cele 3 categorii de indicatori analizați pentru realizarea ediției ianuarie 2022 a clasamentului au fost:

  • vizibilitatea în mediul online a paginilor web ale universității (50% în scorul final al universității).
  • numărul de lucrări științifice situate între primele 10% cele mai citate titluri, în cadrul a 27 de domenii științifice (40% în scorul final al universității).
  • numărul cumulat de citări ale primilor 210 cei mai citați profesori/cercetători dintr-o universitate (10% în scorul final al universității).

Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

This site is registered on wpml.org as a development site.